S Špelo sva delala v A2 analiznem laboratoriju, kjer se ukvarjajo z analizo odpadnih vod, rastlin, gnojil in zemlje. Poleg analiz zemlje strankam tudi svetujejo, kako izboljšati rodovitnost zemlje. Vsako jutro naju je ob 9ih pobral šofer. Po pol ure vožnje sva prispela na delovno mesto. Z delom sva končala ob 17ih, vmes je bila ena ura odmora za malico.
Na praksi sva zemljo prestavljala v plastične posodice, nato sva zemljo dala v sušilnik. Suho zemljo sva preko sita in lijaka prestavila v papirnate vrečke, nato sva jo tehtala v centrifugirke in ji izmerila prevodnost in pH.
Listje sva zmlela z električnim mlinčkom in ga nato tehtala v teflonske tulce. Na sliki lahko vidite tehtnico, ki je kazala na 1 nanogram natančno. Na tej tehtnici sva vzorce zemlje tehtala v tulce iz kositra ter jih zaprte dala v boben, ki sva ga nastavila na NC analizator. Ta je meril vsebnost dušika in ogljika, v koloni je za gorivo uporabljal baker in kisik. Delo je bilo zanimivo in ga priporočam vsem, ki bi radi delali v tujini. Mentorji so zelo dobro razložili, kaj morava delati, in so radi odgovarjali na vsa vprašanja, ki sva jih imela.

Rok Valentan, kemijski tehnik
(Visited 17 times, 1 visits today)